Vendéglátás

No Comments

www.jaszarokszallasallas.huSüt azember otthon a családnak néha süteményt, de vannak, akiknek ez a munkája is mert cukrászok vagy éppen pékek. A pékek korán kelnek, hogy már meggyúrják és kelesszék a sütni való kenyér tésztáját. A legalapvetőbb fajta a fehér kenyér, majd ezt követi a barnakenyér vagy a félbarna változat. Ezenkívül kovásszal is készülhet, ahogy anélkül is. Emellett egy pékségben árulhatnak süteményeket is, mint a lekváros bukta. Esetenként pizzalapokat is, amelyekre mi magunk csinálhatjuk meg a házi pizzát. A pékségek most már a lisztérzékeny vevőkre is igyekeznek odafigyelni, ezért gluténmentes készítmények is kerülnek a polcokra. Az is előfordul, hogy a pékség a saját termékét a boltokba is szétküldi ezzel találva piacot magának. Természetesen a pékek hátul dolgoznak a kemencéknél és hozzák előre a friss árut, amit majd az eladó fog eladni. A www.jaszarokszallasallas.hu oldalon egyaránt nagy a kereslet pékekre, és szakácsokra is. Szakácsokra már a korai időktől kezdve volt szükség, hiszen a gazdag polgárok vagy uralkodók a legjobb ételekkel érték csak be. Mást evett egy gazdag polgár és egy uralkodó, de egy paraszt is. Az éttermek és kávézók a 19. század második felében, és a 20. század első felében jelentek meg, és még ma is sok embert vonzanak.  Természetesen haladtak a korral, hogy a mai igényeknek is megfeleljenek. Ebben nagy szerepe van a pincéreknek, akik felveszik a rendelést, majd továbbítják azt a konyha felé. Ahol már minden a kuktákon és a szakácson múlik. A szakács az, aki utasítja a kuktákat egy-egy művelet vagy munkafolyamat elvégzésére. Ő tudja, hogy az ételeknek hogyan kell elkészülniük, minek kell bennük lennie és legfőképp milyen sorrendben kerülnek az ételbe a hozzávalók és a fűszerek.

Categories: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.