Város és természet II.

No Comments

Város és természet II.A város 2001-től tagja a „Környezetbarát beszerzési politika iránt elkötelezett európai önkormányzatok szövetségének”, amely szervezetnek a célja, hogy a várost zöldebbé alakítsa.
Az önkormányzat különféle programok szervezésével is próbálják a környezeti nevelést elősegíteni, minden korosztály számára érthetővé tenni e célok fontosságát. Együttműködnek az ÖKO-KÖR-rel, az Ökológiai Intézettel, valamint a Zöld Akció Egyesülettel. Akciókat és rendezvényeket tartanak, például az április 22-i Föld Napján, vagy a május 10-én tartandó Madarak és Fák Napján.

A Miskolci Egyetemmel együttműködve történik a környezeti nevelés az oktatási intézményekben. Minden területről talál munkákat a miskolci állásajánlatok oldalon.

A belvárosban nem nagyon találunk zöldterületet, a Népkert kivételével, viszont a város más részein már talán jobb az elrendezés. Kiválón alkalmas a pihenésre vagy a nyugalomra vágyóknak Tapolca parkja, Lillafüred, vagy a Hámori-tó környéke. Az Erzsébet sétányon tanösvény került kialakításra.

A népkert az 1870-es években került kialakításra. Növényállománya jó állapotúnak mondható, gesztenyével, kocsányos és kocsánytalan tölgyekkel illetve bükkökkel. A parkban létrehoztak egy játszóteret is, de itt van a Vigadó Étterem, a sportcsarnok, a jég- és műjégpálya.

Categories: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük