Cselley-ház

No Comments

Cselley-házAz épület az építészeti jegyei alapján késő gótikus, kora reneszánsz lakóépületet.

 

A ház középkori hangulatát erősíti a kapualj, annak rajzaival. A kapualjban található egy szobor is, Szent Rókus szobra.

 

A XIII. század kezdetőtől lakott volt a Fő utca, házak sokasága volt található rajta. A XIV. századból származik a kőtárnak helyet adó dongaboltozatos pince, valamint a középkorban alakították ki a gótikus ablakokat, ajtókat, és  a reneszánsz függőfolyosót.

A ház utcai felőli részének építési ideje igen korai, az  1470-es évek közepe.  Az emeleti nagyterem és a két zárterkély is ekkorra datálható. Az emeleti nagyterem méretei lenyűgözőek, minden bizonnyal igen tehetős család építhette.

1730-ban készült el a  barokk lépcsőház.  Az emeleti termek és az előtér stukkós díszítése is ez idő tájt készülhetett el.  1885-ben  az uralkodó kórstílus, az eklektika jegyében átalakították az épületet.

 

 

Az épitészet sok állásajánlatot teremt, ha Önt érdekli az épitészet világa, és ebben az iparágban látja a jövőjét, nézzen szét az állás munka mosonmagyaróvár weboldalon és találja meg álmai lehetőségét.

Categories: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük