Baja ipara

No Comments

Baja iparaEgyik fő iparága Bajának az infrastruktúrából ered. Az ehhez kapcsolódó fejlesztések a múlt század közepén stagnáltak, bár a 60-as évektől már beszélhetünk gépipari beruházásokról, igazából a 70-80-as éveken ment keresztül radikális változásokon az iparág. Ugrásszerű növekedésének köszönhetően több ezer új munkahely létesült, melyek nagy része budapesti leányvállalatok kitelepüléséből adódtak. Az ipar ilyen szintű optimális fejlődése a népesség életszínvonalát is jelentősen javította, ebből következően a fogyasztás, a szabadidő hasznos eltöltés is pozitív változásokat mutatott.

Az ezredforduló azonban újabb hullámot eredményezett, immár negatívabb irányba sodorva az eddig virágzó gazdaságot. Ennek különbféle politikai és gazdasági történések következtében létrejött, az infrastruktúrára kedvezőtlen hatással járó történések hosszú láncolata húzódik.

A régi üzemek, gyárak jelentős többsége még a mai napig is működik, változások a létszámra nézve voltak, de a munkáltatók akár szakmunkára, akár betanított munkára lehetőséget biztosítanak.

Az új bajai állások oldal segítségünkre lesz, akár ezen, akár más területen szeretnénk elhelyezkedni.

Categories: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük