A város

No Comments

A városSárospatakot az ország északi részében találjuk, közel a Szlovák határhoz. A Sárospataki járás székhelye, a város Borsod-Abaúj megyében található.

Földrajzilag a Zemplén-hegység és az Alföld találkozásánál, a Bodrog partjánál találjuk. Miskolctól 70 kilométerre fekszik. Mellette található hegység az Eperjes-Tokaji-hegység, észak-déli vonulatú hegy, amelyet a Hernád és a Bodrog fog közre.

A város lakossága nem sokkal több 12 ezernél. Ez nem jelenti azt, hogy nem rejt magában érdekességeket – azok sorát láthatjuk a városban járva.  A városban nem csak lakni, pihenni, de munkát keresni is érdemes.

A városról legtöbbször, és valószínűleg az olvasónak is először két dolog jut eszébe. Az első a sárospataki Rákóczi-vár. Leginkább azért, mert az 500 forintos pénzünk hátoldalán nap, mint nap találkozhatunk vele, minden alkalommal, mikor benézünk a pénztárcánkba. A másik pedig a Tanítóképző Főiskola – amely most már egyetem, ugyanis az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Karaként szerepel.  Leginkább annak ismerős, aki a térségben él, ugyanis mindenkinek volt egy tanára, vagy óvónője, aki itt tanulta ki a szakmát. A harmadik érdekesség, pedig a Megyer-hegyi tengerszem, amely mesterséges munka által alakult ki ugyan, mégis szemet gyönyörködtető, emellett jó program lehet odáig kirándulni az év bármely szakában. Ha sárospatakon keres munkát, nézzen szét a sárospataki állások oldalon.

Categories: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük